Sweet Follower

Friday, 10 October 2014

Aku seorang penganggur ..

Hidup seorang penganggur,
Kalau tak tidur,dia akan mula mencapai handphonenya,membuka satu-satu laman sosialnya.
WECHAT ,
dia buka untuk membaca setiap moment yang kawan-kawannya titipkan,ada juga dia memberi komen sebaris dua ,mungkin sebab ada kaitan dengan dirinya atau dia terinspirasi sendiri dengan moment yang ditulis kawannya.
FACEBOOK ,
dia buka untuk melihat post daripada pelbagai spesis manusia ,ada yang memberi nasihat ,itu yang dia suka ,kerana dia suka inspirasi,dia cepat terinspirasi,tetapi ada juga spesis manusia yang tidak berfikir sebelum post sesuatu.Spesis sebegitu dia benci ,dia rasa semak ,tanpa berfikir dia akan unfriend atau block , sebab dia suka kerja mudah .
WHATSAPP ,
yang selalu buat handphone si penganggur ini berbunyi kerana aplikasi alah ini.Ada saja mesej baru masuk setiap hari ,bukan dari kekasih ,kerana dia belum ada kekasih , dia tidak suka berkasih . Selalunya mesej dari group family atau teman rapatnya .. Biarpun tiada mesej baru,dia sangat rajin untuk membuka laman sosial whatsapp ini untuk membaca mesej2 manis terdahulu.
INSTAGRAM ,
laman sosial yang terakhir dia akan buka selepas yang lain ,sebab dia tahu dia ambil masa yang lama di sini . Dia buka bukan untuk post gambar hari2,dia buka untuk membaca caption2 yang menarik ,melihat video anak2 kecil yang comel dan banyak karenah ,si penggangur spesis yang suka dan mesra budak2 ya ,itulah sebabnya dia suka melihat video anak2 kecil hihi.. Antara caption yang selalu memukau si penganggur ialah caption dari akaun instagram @fynnjamal .

Sebenarnya dia ada lagi daftar di laman sosial lain seperti Twitter,Ask.fm,Line,viber,beetalk dan mcam2 lagi , tapi tak seAktif yang lain..

Selepas selesai menelaah semua laman sosial miliknya , dia akan beralih pula mencapai remote tv, menonton rancangan yang sudah siap dia rakam seperti The Return Of Superman,Running Man , dan apa2 sahaja drama yang difikirnya best dia akan tonton.

Bukan tu sahaja rutin si penganggur , :)
dia akan pastikan rumahnya bersih dahulu baru dia akan meneruskan rutin seperti yang diatas tadi .

*Jangan berpikiran bahawa seorang penganggur hanya makan tidur makan tidur sahaja . Yang diceritakan di atas adalah yg biasanya dilakukan oleh hampir semua penganggur .

*untuk pengetahuan si penggangur yang dimaksudkan di atas juga menjalankan bisnes online dan bisnes cupcake , so not full time everyday dia cuma menghadap tv dan handphone .

JANGAN BERSANGKA BURUK KEPADA DIRI SEORANG YANG BERGELAR PENGANGGUR. :)

No comments:

Post a Comment