Sweet Follower

Thursday, 6 March 2014

Masih belajar

Assalamualaikum sahabat-sahabat .

Entry kali ne saya nak update pasal benda yang saya tengah suka nak buat . 

Benda yang saya dah 'ADDICTED' sangat :)

Sebenarnya saya sekarang dah mula menulis puisi-puisi .
Saya tulis sendiri ya :)
Saya tak 'COPY' puisi penulis-penulis yang dah ada buku sendiri tu .
Saya 'just' baca dan cari idea sendiri selepas baca buku-buku diorang .

Saya memang dah lama minat menulis , dari sekolah menengah masa 'Form 3' lagi saya dah suka menulis ne .
Dulu saya start buat cerpen-cerpen sendiri .
Saya suka bercerita , saya suka menulis ,
mungkin sebab itulah saya sangat nak jadi PENULIS suatu hari nanti , In Shaa Allah . Doakan ya :)

Next entry In Shaa Allah , saya akan update semua puisi yang saya tulis sendiri . :)

Puisi ne , saya dulu tak suka .
Baru saja saya berjinak-jinak nak menulis puisi .
Semoga Allah redha dengan yang saya tulis . :)

Cukuplah untuk entry kali ne , tunggu next entry puisi saya ya :)

Hari yang dinanti

20hb March 2014 
Ditakuti
Dinanti
Digeruni
Dihitung

Tarikh .
Hanya tarikh .
Tetapi penuh makna .
Bermakna bagi ,
Calon SPM 2013 .

Semoga kami berjaya .
Peroleh keputusan yang baik,
yang kami mampu .
Mungkin tak semua akan berjaya .
Tapi semua itu pasti ada hikmahnya .

Percaya pada rencana Allah .
Semua yang bakal berlaku pasti yang terbaik,
buat kita ,
SEMUA .

Hanya doa dan tawakal ,
yang termampu buat saat ini .
Saat genting .
Genap 2 minggu sahaja lagi .

Semoga yang terbaik buat semua .
Apa yang diusaha selama ini ,
diharap ada hasilnya .
Tidak banyak ,
yang penting ada .
In Shaa Allah .

Doa ,
jangan putus doa ,
sehingga harinya tiba ,
berdoalah .
Sesungguhnya ,
ALLAH MAHA MENDENGAR .


Impian

Aku sama ,
sama seperti yang lain ,
punya impian ,
yang ingin aku gapai .

Impian ingin menjadi penulis .
Siapa tahu masa hadapan ?
Kita hanya boleh usaha ,
usaha bagi menggapai impian ,

Semoga impian aku ,
dan kamu semua
tercapai .

Semoga usaha aku ,
dan kamu semua
tidak sia-sia .

Semuanya tercapai .

Hanya usaha dan doa 
yang kita mampu .

Semoga kita dapat impian kita ,
In Shaa Allah :)